Тя решава здравословните ни проблеми! Вижте защо ягодата е най-полезният плод

Ягодите са доста полезни – няма две мнения по този въпрос. Аз бих могла да говоря за ползата от ягодите като човек, който е имал /и има/ проблеми със здравето, произтичащи най-вече от наднормените килограми. Днес ще споделя нещо, което знам от една приятелка на майка ми. Жената не е нито лечителка, нито лекарка, нито нещо кой знае какво. Аз я знам като извънредно фина и красива жена, въпреки че отдавна е минала 60 години. Работила е в стол за хранене. Сега живее на село, гледа си разни неща и обикаля фермерските пазари. От нея знам един трик, който остава за цял живот. Става въпрос за дръжките, или опашчиците, както тя ги наричаше, на ягодите. Всеки знае, че ягодите са ценни! Полезни са за профилактика на сърдечно-съдови заболявания. Този чуден плод намалява количеството на холестерола в кръвта. Пресният ягодов сок избелва зъбите. Може да се ползват и като натурална маска за лице. Как и за какво се ползват дръжките на ягодите, които аз лично, а предполагам и вие, досега изхвърлях? Ето различните ползи, в които се убедих с течение на времето и няколко ягодови сезона:

1. Чай
Изсушените листенца биха могли да се добавят към обичайния билков чай, или може да си ги сварите отделно. Този чай има анти-стрес ефект и успокоява тялото и е не по-лош от чай от мента! На мен лично ми подейства и като диуретик. Една супена лъжица изсушени дръжчици от ягоди се заливат с чаена чаша вода, варят се около 2-3 минути и след това се оставя да постои 10 мин, прецежда се и се пие. Няма определено време, нито количество. Аз си го правех винаги, когато имах ягоди под ръка.

2. Косопад
Ето ви и една рецепта за загуба на коса: смесете овесени ядки с малко вода и пюре от ягодови дръжки, които предварително сте пасирали в блендер. Слагайте тази каша върху косата 3 пъти седмично в продължение на 30 минути.

3. Ягодови опашки срещу диабет тип 2
Приготвя се концентриран чай от ягодови дръжки, който се по пие 1 чаша след всяко хранене. Този чай помага да се нормализира нивото на кръвната захар! Концентрираният чай се прави като се слагат 2 супени лъжици сухи ягодови дръжки в чаена чаша вода. Приготвя се както е описано по-горе. Накратко – това действително е здравен трик за цял живот. Аз го ползвам от 3-4 години, и мога да ви кажа, че имам само ползи. А и почистването на ягодите вече не ми е толкова досадно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *