Уникално! 3-дневно отслабване и детокс с маслини

Ако искате да подмладите тялото си, да подобрите здравето си и по този начин да отслабнете с четири килограма, можете да опитате тази диета с маслини, която продължава между три и пет дни. Вярваме, че на повечето от нас ни е известно колко всъщност са полезни маслините и зехтинът.

Маслините са богати на фибри, аминокиселини, калций, цинк, фосфор, мед, селен и желязо, витамини А, С, Е и Р. В 100 грама зрели маслини има около 6,3 процента въглехидрати, 0,8 процента белтъчини и 10,7 процента мазнини. Затова не е изненадващо, че лекарите често препоръчват да се консумират 10-12 маслини преди закуска, като превенция от всички болести.

С ежедневната консумация на маслини на този начин намалявате вероятността от повишен холестерол, а с това и появата на сърдечно-съдови заболявания. Маслините са много добри и за храносмилането, а с това и намаляват риска от възникване на заболявания на храносмилателния тракт. Въпреки това, според процента на витамини, които се съдържат в маслините на първо място е витамин Е, който заедно с големи количества други антиоксиданти може да неутрализира вредните токсини в тялото. Също така, той позволява по- бърза регенерация на клетките, особено тези, които влияят на стареенето. Затова и не е изненадващо, че зехтинът често се използва в козметичната индустрия, особено тази, която е предназначена за възстановяване на кожата и забавя стареенето на клетките на кожата.

Зехтинът пък помага за работата на жлъчката, което позволява нормално храносмилане и усвояване на хранителните вещества. Богатството от минерали е много важно за функцията на бъбреците, които заедно с черния дроб са много важни за изхвърляне на вредните токсини от тялото, което от своя страна допринася за по-добро здраве в краткосрочен и дългосрочен план.

Как се спазва тази диета?

Да се върнем на диетата с маслини, която всъщност е една детоксикационна диета, която служи за пречистване на организма в кратък период от време, но не бива да се спазва повече от пет дни. Всъщност, тази диета ще бъде в голяма полза за организма ви, но с оглед на това, че не съдържа достатъчно разнообразни хранителни вещества, нейното задържане на дълъг период от време не се препоръчва и може да навреди на здравето на организма. След приключване на диетата се препоръчва здравословна и балансирана диета, а не връщане на старите нездравословни навици, които могат да доведат до още по-голямо увеличение на килограмите. Освен това, ако искате да опитате тази диета, трябва да сте фен на маслини, особено зелените. Ето как да проведете диетата.

Закуска и вечеря: мешана салата

40 g рукола

40 g зелена салата

2 големи свежи краставици

40 g зелени маслини

1 зелена чушка

1 домат

Индийско орехче босилек малко винен оцет зехтин

Солта не е необходима, защото маслините са достатъчно солени, но ако не можете да живеете без сол, използвайте йодирана сол. За обяд и вечеря яжте зелени и черни маслини, но трябва да бъдат нарязани. Също така, не забравяйте, че черните маслини имат повече калории, отколкото зелени, така че за по-добър ефект на диетата се препоръчва консумация на зелени маслини. Между храненията пийте много обикновена негазирана вода. През деня не трябва да консумирате повече от три лъжици зехтин. През деня можете да изядете между 30 и 50 грама ядки – бадеми, орехи, лешници, кашу. За обяд ядете: кафяв ориз, овес, ечемик, елда, хляб от цели семена (няма определено препоръчително дневна количество, така че можете свободно да ядете, докато не се почувствате сити). Тези цели зърна сварете и подготвите във формата на каша. Риба е разрешена също, но в малки количества (около 150 g), приготвени с малко чесън и зехтин. Също така се допускат и млечни продукти като кисело мляко, мляко с ниско съдържание на мазнини, но също така в ограничени количества. Ефекти В края на диетата не само ще загубите от теглото, но ще забележите, че кожата ви е станала по-еластична. Това се случва, защото мастните киселини, които се съдържат в маслините нормализират обмяната на веществата и стимулират изгарянето на мазнини, но също така регулират и създаването на липиди в кожата. Към тази диета трябва да се придържат здрави хора. Ако имате някакви други здравословни проблеми – задължително се консултирайте с лекар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *