Усложнена пътна обстановка в страната заради снеговалеж

Усложнена пътна обстановка заради усиления снеговалеж в почти цяла България. От Пътната агенция съобщиха, че временно ограничават движението на автомобили над 12 тона по магистрала „Хемус” в посока София, както и на основни пътни артерии в областите Шумен, Разград, Силистра, Добрич, както и на някои планински участъци.

На магистрала „Хемус” ограничението за камиони е за Софийска област, а в района на Варна – на 399-ия километър, има пътно транспортно произшествие. Движението там се осъществява в едната лента.

Временно движението по магистрала „Люлин“ в посока София е ограничено за всички превозни средства поради изтичане на кална маса и опасност от срутване на скална маса на пътното платно, информират от АПИ.

Ограничението е от втори тунел „Люлин“ до първи тунел „Мало Бучино“, където движението на всички превозни средства се осъществява двупосочно в платното посока София-Перник.

Започна и почистване на основните столични булеварди в София. Улиците се обработват със специални смеси, общо 62 снегорина са чистили през нощта. Градският транспорт работи нормално и няма критични участъци. Продължават обработките в районите „Банкя“, „Връбница“, „Кремиковци“, „Панчарево“, „Триадица“, „Студентски“. Шест екипи на дирекция „Аварийна  помощ и превенция“ ще наблюдават критичните участъци на реките и ще следят нивата на общинските язовири при  предстоящо снеготопене през деня.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *