УЧЕНИЧЕСКО ШОУ С НЕВИЖДАН ИНТЕРЕС! 700 ентусиасти с шапки и ръкавици изгледаха 14 кандидати за слава при кучешки студ в Културния дом на Гоце Делчев

Детски таланти се явиха на поредния конкурс „Градът търси талант“, организиран от ученическия парламент на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. След проведения кастинг до финала стигнаха 14 изпълнения, повече от половината от които бяха деца и младежи от Корница, Плетена и Дебрен.

Въпреки кучешкия студ над 700 зрители изпълниха до краен предел голямата зала на Дома на културата. Всички стоически устояха на ледения въздух добре облечени, даже координаторът на ученическия забавен проект и член на журито Васка Кирева седеше на сцената с шапка и ръкавици.

14 солови и групови изпълнения, редувани с множество ученически скечове на водещите от НПГ, бяха бурно аплодирани от публиката в продължение на повече от два часа. Три бяха наградите, които регламентът на конкурса бе обявил: „На журито”, „На община Гоце Делчев” и „На публиката”. Вотът на публиката бе изчислен по върнатите билети, на гърба на които имаше номерата на всички явили се и всеки можеше за зачеркне с химикал своето предпочитано изпълнение.

Фаворит на община Гоце Делчев се оказа талантливата третокласничка от училището в село Дебрен Есил Вранчева. Тя изпя перфектно една от най-трудните песни на Лили Иванова „Камино“ в оригиналния синбек на първата дама на българската попмузика, като деветгодишното момиче влезе брилянтно в нейната тоналност. Изборът на журито бе за талантливата Фатме Кальор от село Брезница, която много талантливо се докосна до оригинала на великия родопски фолклорен бестселър „Излел е Дельо хайдутин“. Очаквано, гласът на публиката беше за танцова формация  „Електрик денс“, чиито участници са от НПГ.

КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *