Учени изчислиха: Човечеството ще изчезне за 3 години, ако станем канибали

Британски учени установиха, че в планетарен мащаб човечеството ще изчезне след три години, ако храната съвсем изчезне и всички ние се превърнем в канибали, пише сайтът Лайф, цитиран от БТА.

Хипотезата е публикувана в списанието „Journal of Physics Special Topics“. В изследването се казва, че в наши дни на планетата живеят над 7,6 милиарда души. Ако храната съвсем изчезне, хората ще бъдат принудени да ядат себеподобните, прогнозира Холи Греъм от университета в Лестър. Човешкото тяло съдържа около 125 хиляди килокалории.

Това е достатъчно количество, което да достави енергия на около 50 човека в течение на едно денонощие. Учените прогнозират, че в първия ден на настъпването на тоталната хранителна криза, ще загине една петдесета от човечеството. Във втория – една петдесета от останалите живи и така нататък. И така до 1149-ия ден, когато ще изчезне цялото човечество.

За последните десетилетия специалистите се натъкнаха на множество доказателства, че първите жители на Европа са се хранели с месото на своите врагове. Но тази практика била изоставена, тъй като канибализмът е бил неизгоден от енергийна гледна точка. Месото на големите животни, сред които и мамутите, е било много по-калорично, в сравнение с човешкото. В процеса на еволюцията канибалите са измирали, за сметка на обикновените „месоядци“.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *