ФУТБОЛЕН ВЗРИВ! Назрява мегаскандал в Благоевград! Кой ще плати сметката за хранилката на ОФК „Пирин”?

Благоевградчани са изправени пред мегаскандал, след като вчера футболистите на ОФК „Пирин” отказаха да излязат на тренировка и стадион „Христо Ботев” опустя заради неплатени заплати. Малко по-късно на среща с кмета на Благоевград Атанас Камбитов стана ясно, че за издръжката на футболния тим са необходими 2 800 000 лева  годишно.

Градоначалникът излезе с предложение да се проведе референдум съгласни ли са благоевградчани да спонсорират орлетата, или не.

И докато в Стара Загора хората се интересуват от значими за тях проблеми, а именно да пресекат мераците на бизнеса да строи в паркови пространства, което ще лиши града от белите му дробове, една от най-бедните общини в България – Благоевград, се интересува само от зрелища.

Кой ще плати сметката за хранилката на ОФК „Пирин” е най-коментираната тема днес в Благоевград. И не защото хората са социално неактивни или незаинтересовани за спортните и културните постижения на сънародниците си, а защото голяма част от тях не могат да развържат примката около врата си заради ниски доходи.

И докато бизнесът се е свил до минимум и няма възможности за разкриване на нови работни места, от общината лесно се решават да прахосат едни 200 000 – 300 000 лева за провеждане на референдум.

Не на последно място стои въпросът с финансирането на онкоболницата, където парите никога не стигат, а болните никога не свършват.

Защо държавните институции не провокират провеждането на референдуми по по-важните въпроси?

А първично ни натрапват маловажните проблеми, а именно как да платим заплатите на посредствените „звезди”, татуировките и воаяжите им в кръчмите.

Друг е въпросът, че паметта ни също не толкова крехка, защото това не е първият скандал, които тресе футболните среди в Благоевград.

От началото на този век благоевградчани са ставали два пъти  свидетели на футболния крах на орлетата и изпадането им зад борда. Първия път през 2005 година – през мандата на бившия военен комендант Методи Калъмбов, и втория път през 2011 година – в ръцете на кюстендилеца Емил Наков.

Има и такива, които все още вярват, че има спасение за благоевградския футбол.

От две години орлетата гравитират около златната среда и си запазва елитния статут. Това е единственият спорт, който може да напълни стадион „Христо Ботев”, коментират радетели за спасението на орлетата.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Орел

    Що не засягате темата за франкофили-то … що да плащаме 350 000 лв. за двама певци дето пеят по 1 час и после си тръгват?? За зарята на кемта … в 00:30 петък срещу събота, гърми музика, свети заря, а на 50 метра от там са гробищата на града … това не е ли кощунство платено с нашите данъци??? Та сте се заяли с Пирин … на референдума да се зададе въпроса: За кое от двете събития предпочитате кмета слънце да даде вашите пари събрани от данъци? 1) ОФК Пирин 2) за франкофоли и заря?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *