ФУТБОЛНИ КУРИОЗИ! Съперник изкопира екипите на „Пирин 2001“, за наказание губи мача служебно

Мачът между „Пирин 2001“ и „Витоша“ /Бистрица/ от елитната група до 15 г. се нареди сред кандидатите за футболен куриоз на годината, след като тимът от баровското предградие на София пристигна на базата в село Покровник край Благоевград с екипи, решени в цветовата гама на домакините – в зелено, нещо, което категорично правилникът забранява. По силата на наредбата на БФС,  приета преди повече от 2 г., гостите са задължени да играят с резервната си премяна. Това изглежда не е станало достояние на треньорския щаб на тигрите, или никой не се е поинтересувал какъв е основният цвят на фланелките на съперника. Молбите на бистричани гафът да мине метър и двубоят да се състои срещнаха решителния отказ на кюстендилския съдия Владислав Борисов и дежурния делегат Венцислав Давидков, а от Спортно-техническата комисия на зоналната футболна централа се очаква да присъди победа без игра за хората на Ивайло Андонов.

„Такова чудо не бях виждал. Ние обаче нямаме никаква вина за случилото се. Колегата от „Витоша“ е младо момче и очевидно се е объркал. Пренасрочване на срещата е изключено, единственото правилно решение е служебно 3:0 в наша полза”, коментира четвъртият в света от САЩ-94.

Подобни проблеми не съпътстваха другия благоевградски отбор ОФК „Пирин“, който спечели с лекота визитата си в столицата на „Елит“ с 3:1 и очаква с повишено самочувствие сблъсъка в събота с лидера „Левски“ в с. Рилци. Издънките на отборите, непосредствено пред тях в класирането, позволи на орлетата на Александър Царевски да се дoближат на 2 т. от петия „Левски Раковски“ и на 4 т. от четвъртия „Славия“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *