Храни които помагат в превенцията на грип

Най-добрият начин за борба с вирусните инфекции и грипа е превенцията. Поддържането на имунната система в добро състояние е ключът към това да не се разболяваме или ако се разболеем, то поне да преболедуваме инфекцията по-леко.

Храната е от огромно значение за функциите на имунната система. Много хора погрешно смятат, че когато са болни не трябва да ядат, за да оставят организма да се прочисти. Напротив, консумацията на определени храни дава жизнена енергия на имунната система и ? помага да се пребори с вирусните инфекции.

Гъби

Гъбите вероятно не са първата храна, за която се сещате, когато сте болни. Факт е обаче, че те са изключително полезни за подсилване на имунната система. Тези свои качества гъбите дължат на определен вид въглехидрати в състава си – глюканите, които имат невероятно мощни подсилващи свойства.

Чесън

Алицинът в чесъна стимулира имунната система. Чесънът често е наричан натурален антибиотик, защото има точно такива свойства. Той подпомага деленето и работата на белите кръвни клетки, които се борят с външните патогени.

Киви

Кивито е сред най-богатите на витамин С плодове. Той е антиоксидант и се бори успешно с вирусните инфекции, укрепва имунитета и съкращава времето за оздравяване. Хората, които ядат киви всеки ден се разболяват по-рядко, сочат данни от различни изследвания.

Тиквени семки

Тиквеното семе е изключително богато на цинк. Този минерал е от огромно значение за работата на имунната система. Той помага за деленето на клетките, тяхната регенерация и качествена функция. В тиквеното семе се съдържа още витамин Е, който също е важен за имунната система елемент.

Кисело мляко

Киселото мляко е много богато на протеини, жизненонеобходими на имунната система за правилната ? работа. Освен това киселите бактерии в млякото играят роля на естествени пробиотици, които допълнително подпомагат имунитета.

Вода

Оптималното количество вода е нужно на имунната система, за да работи добре. Водата помага за извеждане на токсините от тялото и предотвратяването на вирусни инфекции. az-jenata.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *