Хубаво вино, бабугери, песни, танци и много веселие на празника на виното в село Делчево

За 12-та поредна година, в живописното село Делчево се състоя празник на виното, посветен на Трифон Зарезан. Събитието се организира от община Гоце Делчев и макар тази година времето да не бе благосклонно, традиционният зимен фестивал в Делчево отново събра любители на виното от близо и далеч.

Над 100 участника от България, Гърция и Холандия предоставиха произведени от тях вина и ракии за участие в традиционния конкурс за най-добър винопроизводител и производител на ракия, който е част от двудневната празнична програма. След проведената дегустация, бяха връчени награди за най-добрите в различните категории, като и тази година голяма част от първенците бяха от съседна Гърция.

Във втория ден на празника се състоя и традиционното зарязване на лозята в местността „Баира“. Малко по-късно, на площада в село Делчево започна и истинското народно веселие. За него допринесоха изключително много атрактивните бабугери от село Мосомище, които за поредна година впечатлиха присъстващите с атрактивни костюми и танци. В програмата участва също женската фолклорна група от село Мосомище, както и обичаната народна певица Боряна Карпузова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *