Циклонът Мартина ни носи лошо време! Сняг ни чака…

През нощта срещу четвъртък ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, които до сутринта от запад ще спират.

Ще духа слаб южен вятър, но в Източна България и в отделни райони, разположени в близост до северните склонове на планините временно ще е силен и поривист. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, малко по-високи по морския бряг, съобщава „Канал 3“.
В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад, ще е слаб до умерен. Облачността ще е променлива, по-значителна в Северна България. Само на отделни места ще превали. Максималните температури ще са предимно между 9 и 14 градуса.

Преваляванията на места в сряда и четвъртък се дължат на циклона Мартина, който оказва несъществено влияние на времето в нашата страна.

В петък вероятността за валежи е малка, в Дунавската равнина все още ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, но до вечерта и там ще отслабне и стихне. Облаците ще намалеят, ще се показва и слънце. Температурите ще са по-високи от обичайните за сезона, но по-ниски в сравнение с четвъртък.

В събота от югозапад отново ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще започне понижение на температурите и до вечерта на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. Има повишена вероятност, главно в западната половина от страната, валежите да са значителни.

С напредване на времето и в нощта срещу неделя валежи се очакват в цялата страна, като във високите западни полета дъждът ще преминава в сняг.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *