Цял блок в Перник 5 години с парно на аванта

Незаконно присъединен жилищен блок към топлопреносната мрежа е установила при рутинна проверка „Топлофикация“ – Перник, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов, цитиран от БТА.

Живущите в новопостроения блок номер 14 на ул.“Найчо Цанов“ в центъра на града в продължение на около 5 години не са плащали парно и топла вода.

Блокът е предаден за експлоатация през 2012 г., разказаха от „Топлофикация“.

„Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от „Топлофикация“ заради това блокът не е воден като наш абонат“, обясни Спасов.

Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с „Топлофикация“ за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия. През целия период обаче ползвали парно и топла вода, без да ги заплащат.

За случая е информирана полицията в Перник, топлоподаването към сградата е прекъснато. Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от „Топлофикация“ обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *