ЧАСОВЕ СЛЕД ВАЖЕН ЕКСПЕРИМЕНТ! Тапите при „Зърнени“ в Благоевград изчезнаха, шофьорите доволни

Кръстовището при „Зърнени храни“ в Благоевград бе преустроено временно в кръгово днес. Миналата седмица на сесията на Общинският съвет кметът Атанас Камбитов информира, че това ще се направи, за да се прецени дали заради жп прелеза ще се получат тапи или потокът от автомобили ще може да се изтегля спокойно.

„ Така е по- удобно. Често минавам оттук и стават натрупвания на светофарите, особено в пиковите часове“, смята Стефан Ников, дългогодишен шофьор в „Бърза помощ“, вече пенсионер. „Така колите ще се движат и изтеглят спокойно и няма да има проблем заради прелеза“, убеден е професионалистът.

В началото, организацията ще бъде с подвижни елементи, като целта е да бъде установена ефективността и да бъдат преценени евентуални неудобства. В продължение на около две седмици, на място ще има дежурен патрул, който ще следи за нормалното преминаване на автомобили. Ще бъде направено и заснемане, на база на което ще се изготви анализ. Реконструкцията се налага с оглед натоварения трафик. В случай, че преминаването на коли и пешеходци, в експерименталния период, се окаже безпроблемно и ефективно, кръстовището ще бъде преобразувано трайно в такова с кръгово движение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Подлез

    До г-дата „Инжинери“, „Проектанти“ и каквито и да е било разни други който чакат поредната си комисионна,преди да правите кръгово на зърнени или на грамада на прелеза,някой да се замисли за нещо друго което да облекчи трафика и да не се получават тапи когато бариерата е спусната, има и други начини,разгледайте в интернет проекти да видите какво правят хората по-света……

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *