Четирима обвинени за трафик на жени в Гърция и Германия с цел сексуална експлоатация

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за трафик на хора в Гърция и Федерална Република Германия с цел развратни действия. Трима от тях са задържани в Плевенско на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура. Четвъртият участник в момента излежава присъда по друго дело.

Според събраните доказателства групата е действала от ноември 2011 г. Участниците набирали и транспортирали до хотели и клубове в Атина, Лайпциг и Бон жени, за да проституират там в продължение на няколко месеца, като всяка от тях изпраща в България половината от спечеленото (според свидетелски показания между 500 и 1000 евро на ден).

Дейността на групата движели основно братята Алекси А. и Харизан А. Те са безработни, иначе демонстрират луксозен живот. На тях прокуратурата е повдигнала по 3 обвинения. На 23 юни 2017 г. Специализираният наказателен съд им наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На третия участник – Анастасия Б., с прокурорско постановление е наложена „Парична гаранция“. Налагане на мярка за неотклонение не е искано за Гълъбин Б., тъй като изтърпява наказание в затвора.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *