Четири ежедневни неща, които правим погрешно

Хората правят грешки, но някои от тях са поправими и не чак толкова сериозни. Вижте най-често допусканите грешки в ежедневието:

Миене на косата

В ежедневието допускаме грешки в грижата за косата, които лесно можем да избегнем. Повечето хора си вземат душ всеки ден. Но специалистите са единодушни – колкото по-често миете косата, толкова по-бързо се омазнява тя. Освен това честото миене на косата изсушава косъма. А ако използвате голямо количество шампоан, той измива себума от скалпа ви. Така отмивате и естествения защитен слой на косъма и това води до изтощаване на косата.

Бактерии и микроби

Никой не обича да се разболява. Когато сме болни трябва да пазим околните, за да не ги заразим с нашия вирус. Ако кашляме или кихаме, използваме кърпичка или ръцете си, за да покрием устата си и да предотвратим разпространението на микробите и вируса. Но всъщност това прави хората около нас много по-възприемчиви към нашата настинка. Това е така, защото пипаме с ръцете си бравите на вратите, както и всякакви други предмети. Точно по този начин им предаваме вируса.

Червило

Повечето жени нанасят червилото си до външния контур на устните си, но това е погрешно и дори е трудно да бъде нанесено добре в ъглите на устните. Затова най-добре използвайте молив с цвета на червилото си, за да очертаете устните си предварително и да избегнете гафовете.

Правилно ли ходим до тоалетната?

Мъжете ходят по малка нужда винаги прави. Но ако сядате, вие улеснявате вашия пикочен мехур. Разбира се, изборът си остава ваш.Дарик

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *