ЧИТАТЕЛИ СИГНАЛИЗИРАТ: Общински съветници кадруват в УВЕКС, снахата на д-р В. Ждрапанска назначена за секретар, синът на д-р Зв. Гацев повишен в началник на пречиствателната станция

Общински съветници кадруват с назначения в общинското дружество УВЕКС ЕООД в Сандански, управлявано от вр.и.д. Крум Аргиров, сигнализираха в „Струма“ санданчани. Те питат кой контролира назначенията, извършени от лобитата на общински съветници, след като точно ОбС е органът, който избира управителите на общинските дружества и следи за работата в тях.

Според твърденията на подалите сигнала от 78 души щатен персонал в рамките на една година, след като управлението пое Крум Аргиров, численият състав в дружество УВЕКС е скочил на 120 души. Синът на съветника д-р Звездан Гацев – Димитър, който е бил редови служител, вече е началник на пречиствателната станция, която е на пряко подчинение на управителя К. Аргиров.

Както „Струма“ писа, на заседанието на минипарламента, когато трябваше да се избира нов управител, съветникът д-р Звездан Гацев отсъстваше и бе изключил мобилния си телефон, а неговият глас бе важен за избора на единствения кандидат тогава за поста Екатерина Кабзималова. След провала на избора й в УВЕКС остана да управлява Кр. Аргиров.

Другото коментирано назначение е на Силвия Мавродиева, снаха на общинската съветничка д-р Виолета Ждрапанска. С. Мавродиева е назначена на длъжността секретар на Кр. Аргиров. Д-р В. Ждрапанска гласува „за“ удължаването на договора на Крум Аргиров за вр.и.д. до месец март тази година.

На служба в общинското дружество е назначен и Златко Баладжанов, сват на полицейския шеф в Сандански Борис Щурков. Той е назначен за инкасатор на дружеството в Катунския район, започнал е работа преди три месеца.

Съпругата на полицейския шеф Кристина Щуркова пък от близо месец и половина съвместява две работни места. Тя е главен счетоводител на звено „Общински пазари“, където е на 8-часов работен ден, а от началото на годината почти всеки работен ден от 13.00 ч. до 17.00 ч. е била на работа и в администрацията на общинско дружество УВЕКС.

С назначение на длъжността инкасатор от няколко месеца е и активистката на ГЕРБ Кристина Костова, по непотвърдена информация тя е лансирана лично от управителя. Тъщата на експредседателя на Общинския съвет Явор Аргиров – Люси Николова, от началото на тази седмица е на изпитателен срок на длъжността инкасатор към дружеството.

Потърсен за коментар по повод сигнала на санданчани в „Струма” за новите назначения в УВЕКС, вр.и.д. Крум Аргиров заяви: „В момента в дружеството са назначени на щат 84 служители, те са на трудов договор. 3-ма са назначени от Бюрото по труда, чиито договори са сключени преди да встъпя в длъжност. Още 2 служителки, които са в отпуск по майчинство, са в щатното разписание. Силвия Мавродиева е назначена като технически секретар по време на моето управление. Златко Баладжанов е назначен на шестмесечен договор като общ работник по поддръжка за почистване в Катунски район. На З. Баладжанов договорът изтича през март. Кристина Костова е назначена за инкасатор. Кристина Шуркова пък е ползвана в УВЕКС за консултант за приключване на финансовия отчет на годината. Тя е без трудов договор. Люси Николова не фигурира в щатното разписание”, заяви Кр. Аргиров.

ТОДОР ВАСИЛЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. В.Станишев

    Абе ебали са си майката,брат,сват,шуробаджанащина го обърнаха в целята община.Отърване нема,ама обещанията им бяха голями иначе!!!Пълни пумиари ненаядни ,от 100 стана цицат.
    КИРО не те ли е срам има толко кадърен народ без работа….

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *