Шопинг навиците, които ни струват скъпо

Колко пъти сте се прибирали у дома, доволни от шопинг тура си, за да установите, че всъщност е можело да похарчите парите си по-разумно?

Да, на нас също ни се случва. В духа на месеца, в който си поставяме цял куп цели, правим ревизия и на начина, по който пазаруваме. Ето седем грешки, които всяка от нас прави (съзнателно или не), но е съвсем възможно да избягва. Водете си записки…

Не сравнявате цените

Когато става дума за конкретен модел обувки или дизайнерска дреха например, проучването не само си струва, но е просто задължително. В различните онлайн магазини цените варират и дори различните цветове струват различна сума. В случай, че сте си набелязали конкретна дреха, най-добрият вариант е да прегледате възможно най-много магазини (както онлайн, така и физически), за да откриете най-добрата сделка.

Не обличате купените дрехи веднага

Носете си новите дрехи, както се казва! Освен ако не търсите дреха за конкретно събитие, до което има още доста време, отлежаването на новите покупки в гардероба няма никакъв смисъл. Ако не изгаряте от желание да облечете новата си рокля, то значи не сте направили правилен избор. Вероятността да я откриете с етикета две години по-късно е огромна.

Не проверявате дали покупката ще си отива с останалите ви дрехи

Случвало ли ви се е да се приберете у дома с изискана риза, да махнете етикетите и да установите, че нямате нито панталон, нито пола, с които да я съчетаете? Е, тази мисъл трябва да ви минава още докато сте в пробната. В най-добрият случай новата покупка ще се съчетава с поне три неща от вече наличните ви дрехи.

Изхвърляте дрехи, когато остареят

Има нов живот за старите дрехи. Понякога е нужно едно почистване в химическото, друг път – лесен DIY проект за протритите ви дънки. Добрият шивач и добрият обущар също са верни съюзници на остарелите дрехи и обувки. Никога не изхвърляйте нещо, преди да опитате да му намерите ново приложение.

Купувате модерни неща, които не са в стила ви

Само защото топовете с буфан ръкави са отново актуални не означава, че всеки може да ги носи. Винаги сме „За“ модните експерименти, но всеки има своя лимит. Ако дадено нещо просто не се вписва в личния ви стил, няма никакъв смисъл да жертвате средства за него. Независимо колко ви убеждават, че то ще бъде актуално и след две години или пък защото е на 50% намаление…

Хормоните и пазаруването

Окей, признаваме си, че всички сме склонни да лекуваме лошото настроение с някоя и друга обиколка по магазините. Но доста често предменструалният синдром, комбиниран с шопинг, водят до лоши решения. Което пък се отрязява негативно на портфейла и накрая се оказвате с похарчени пари за нещо, което дори не сте подозирали, че съществува. По това време на месеца се отдавайте на други релаксиращи занимания и оставете пазаруването за моментите, в които преценката ви не се влияе от лошо настроение.

Купувате неудобни неща и такива, които (все още) не ви стават

Дънки, които купуваме с един номер по-малки, за да ни действат като мотивация в диетата – познато ви е, нали? Признаваме, че на теория това наистина би трябвало да работи, но много по-добре е да инвестирате средствата си в нещо, което ви стои добре в момента. Обувките, които ви стягат, невинаги се отпускат а и не си струва да съсипвате краката си, ако още в магазина усещате, че не са удобни. missbloom.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *