Шофьор излъга митничарите на „Лесово“! Вижте само какво откриха в тайник!

976 грама контрабандни златни накити на стойност около 66 000 лева откриха в тайник в шофьорската кабина на камион на Митнически пункт Лесово служители от митническа мобилна група /ММГ/.

Камионът, пътуващ от Турция за Румъния, е спрян за проверка на ГКПП-Лесово на 20.08.2017 г. около 17.00 часа. На разбираем език, водачът на автомобила е бил поканен от служителите на Митническа мобилна група да декларира пренасяни вещи, стоки и валутни ценности. Той е заявил, че не пренася такива.

При последвалата проверка на кабината на влекача, в таблото зад шкафче, намиращо се в средната конзола, са открити три черни пакета, съдържащи общо 976 грама златни изделия-пръстени, обеци, масивни медалиони, разпределени в прозрачни пликове и маркирани с фабричен знак за 14-каратово злато. На турския гражданин, шофьор на камиона, е извършен личен преглед, при който са намерени у него общо 3 650 евро в различни купюри.

Срещу шофьора на камиона е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол, пише Пик.

С постановление на Окръжна прокуратура-Ямбол от 21.08.2017 г. на осн. чл. 64 ал.2 НПК шофьорът на камиона Х. Х. Д е задържан за 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 242 ал. 1 б.“д“ от НК.

Превозното средство също е задържано. Според първоначалната експертиза, иззетото контрабандно злато е на стойност около 66 000 лева. Работата по случая продължава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *