Шофьор на катафалка ужили десетки опечалени в Югозапада, вижте престъпната му схема

Шофьор на катафалка е осъден на 1000 лв. административна глоба, взимал по-скъпо за погребения в Големо село, община Бобов дол. Съдия Мая Гиздова от Районен съд – Дупница е наложила административното наказание на Румен Зарев от село Мламолово, община Бобов дол.
През 2016 г. той работел като шофьор на катафалка към гробищен парк в миньорската община. Негов шеф бил Иво Тодоров от Бобов дол.
На 08.01.2016 г. Зарев въвел в заблуждение Вергил Станкев от Големо село, като му поискал 150 лв. за погребението на негов близък вместо 45,00 лв., както е по тарифата на гробищния парк в Бобов дол. През месец октомври 2016 година Зарев взел от Георги Рангелов 150 лв. за погребение на негов роднина, въпреки че услугата струвала 115 лв.
Двамата потърпевши подали жалби в прокуратурата в Дупница и срещу Румен Зарев е повдигнато обвинение за въвеждане в заблуждение.
По време на съдебно заседание Р. Зарев е заявил пред съдията по делото Мая Гиздова, че тарифата е била определена от Иво Тодоров, който му бил началник тогава. Парите, които взимал,  ги давал лично на Тодоров. При разпита обаче Тодоров отрекъл, че е получавал каквито и да е пари от Зарев.
Съдия Мая Гиздова постанови за Р. Зарев 1000 лв. административна глоба за деянието.
Докато тече съдебното дело срещу Зарев, шефът му Иво Тодоров е освободен от работа и в момента е в Чехия.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *