ЪНДЪРГРАУНДЪТ СЕ ТРЕСЕ! Черния Роди изпява поръчителите на Златко Баретата

Зловещият престъпен бос на банда екзекутори Радослав Калчев – Черния Роди се готви да освети атентата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата. Според знакови фигури от ъндърграунда и най-близкото обкръжение на Калчев мафиотът, който се предаде сам на властите в началото на юни след 2 години изгнание, е договорил свободата си с магистратите. По време на укриването си в Доминиканската република Черния Роди е водил усилени преговори със знакови лица от съдебната система, твърдят крими героите. Според тях безскрупулният престъпен тартор е изтъргувал умело ценната информация, която има, пише столичен всекидневник.

Той е обвинен като главатар на групировка за поръчкови убийства. На бандата му се приписва ликвидирането на варненския бизнесмен Борислав Манджуков в София през 2014 г. Прокуратурата твърди, че главорезите на Роди са разстреляли и строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия през 2015 г., като за двете покушения са прибрали по 30 хил. евро, пише Пик. Според слуховете в подземния свят мафиотът решил да се предаде доброволно, след като получил уверение, че ако изпее поръчителите на сочения за наркобос Златомир Иванов, ще получи лека присъда.

Златко Баретата бе прострелян пред Съдебната палата в София на 29 януари 2013 г., като все още не се знае нищо за покушението. Ъндърграунд героите обаче са на нокти, тъй като безценната информация, която се кани да предостави Черния Роди, ще размести пластовете в престъпния свят у нас и ще разклати позициите на много босове в сянка. Любопитен е и фактът, че бъдещият зет на Калчев – Мартин Георгиев – Марто Джито също се готви да пропее. Той също е сочен като един от ръководителите на група за мокри поръчки, чийто предводител обаче е неговата майка Мила Георгиева.

Бандата на „Универсалните“, както е известна групировката на Георгиева, е работила в тясно сътрудничество с Роди, като си е поделяла покушенията. По непотвърдена информация в момента Марто Джито продължава да живее в огромна хасиенда в Пинта Кана в Доминикана. Точно там допреди месец е бил и Калчев. Луксозната вила била наета от дъщерята на Роди Жанета и жена му Виргиния срещу 80 000 долара годишно. Именно там в момента е новороденото дете на Черния Роди.

За да не се будят подозрения относно задкулисните договорки, преди ден обаче спецсъдът остави в ареста мафиота. Пред магистратите той заяви, че всички са знаели къде е бил през тези две години, че не се е укривал, а просто се е грижел за бебенцето си.

Бандата на Роди бе разбита през 2015 година. Малко преди показните арести във Варна Роди се качва на самолета и изчезва. Бягството му е записано от камерите на летището. Заедно с него духва и дясната му ръка Недялко Цветков-Чубака. Срещу тях са повдигнати задочни обвинения. Другите участници в зловещата банда са още Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, които са зад решетките по друго дело за дрога, Мирослав Михалев и Деян Михалев, Петър Благоев и Христо Георгиев. Според събраните доказателства килърите на Калчев трепят от началото на 2004 година, като до преди две години са извършили най-малко 5 поръчкови убийства

„Фамилната фабрика“ за убийства, дрога, палежи и контрабанда на Мила Георгиева и Мартин Джито е разбита непосредствено с тази на Черния Роди. Килърите на Георгиева се смятат за крило на Калчев. Прокуратурата твърди, че едно от последните покушения, извършени от бандата, е това на ботевградския бизнесмен Семко Семков.

До разбиването на групировката се стига, след като един от бившите й членове дава показания срещу своите. Пред разследващите се разприказвал Тихомир Дочев-Мравката. Месеци преди да пропее, той напуска бандата на Георгиев, а малко по-късно става мишена на „приятелски“ огън. През април 2014 година по джипа на Дочев е открита стрелба. Мравката се отървал невредим, но разпознава шофьора, който бил един от килърите на Джито.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *