Яки глоби за благоевградски хлебопекар

Благоевградски хлебопекар бе осъден за неплатен ток. Славчо Джоров натрупал задължения от 18 516 лв. за 8 месеца при експлоатацията на фурната си в село Мурсалево. След като не се разплатил, от частната фирма за доставка на еленергия завели дело срещу него в Районен съд – Благоевград с искане да бъде признато за установено задължението. Бизнесменът бил информиран от съда за претендираната сума, но не се явил на първото заседание, на което ищецът представил фактурите за периода, в който са натрупани задълженията.

Съдия Гюлфие Яхова е взела неприсъствено решение, в което осъжда управителя на фирма „Слави” ЕООД да плати сумата ведно с лихвата, както и лихва за забава от 1029 лв. Отделно от това, бизнесменът ще трябва да извади над 900 лв. за съдебните разноски и заповедното производство, или общо ще плати близо 20 000 лв. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Миналата година управителят на фирмата бе санкциониран с 1000 лв. заради ниска хигиена във фурната му в кочериновското село. Той бе наказан за нарушение на Закона за безопасност на храните след проверка на санитарните инспектори от ОДБХ и обжалва имуществената санкция, която обаче бе потвърдена и на двете съдебни инстанции.

Славчо Джоров има частна фирма за производство на хляб от 10 години, имал е участие и в благоевградското дружество „Зърноизкупуване – С.Т.Х.” АД за търговия на едро със зърно.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *