Ясни са противниците на Гришо в Пекин

Григор Димитров започва участието си в първия си турнир от азиатското турне на световния тенис елит – АТР500 в Пекин. Хасковлията има отговорната задача да защити класирането си на финал миналата година, когато отстъпи на Анди Мъри, а по пътя към мача за титлата елиминира Рафаел Надал и Милош Раонич (канадецът се контузи и не се яви на корта). Димитров съответно има да защитава 300 точки за световната ранглиста, където от тази седмица отново заема върховото в кариерата си осмо място.

Първият противник на Григор в Пекин е босненецът Дамир Джумхур, а след това евентуално пътят му към финала минава през Хуан Мартин дел Потро или Пабло Куевас, Роберто Баутиста Агут на четвъртфинал, Рафаел Надал на полуфинал и Александър Зверев на финал, пише спортал. Джумхур демонстрира отлична форма и спечели проведения миналата седмица турнир от по-ниската категория АТР250 в Санкт Петербург. В Шънжън пък босненецът елиминира на четвъртфиналите именно Саша Зверев.

Точно както и на “Мастърс”-а в Синсинати, който спечели и се присъедини към елитната компания на шампиони от най-високата категория на АТР, жребият праща на Григор тежкия противник Дел Потро още във втори кръг. Хасковлията и аржентинеца пък проведоха тренировъчно занимание заедно на кортовете в китайската столица.

Хасковлията е трети поставен в основната схема, лидер е Надал, а номер 2 е Александър Зверев. Турнирът в Пекин започва на 2 октомври.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *