Свидетел на трагедията с издавените в Дунав: Деца пищяха, родителите ревяха

Във водите на Дунав се издирват дечица от 1 до около 3-годишна възраст. Каналджии обърнаха лодка насред Дунав в наши води, при което се удавиха шестима бегълци. Удавниците са иракчани. Трагедията се разиграла в реката между Видин и Лом на 8 септември, но беше пазена в тайна до понеделник. Боян е един от първите свидетели на случая. Той бил за риба. 

„Чух, че лодка бръмни, а след 5 минути спря. Започнаха да пищят деца. Намерихме двама мъже и две жени да реват и да сочат към водата и да викат  „бейби бейби”  – така разбрахме, че децата са се удавили там“, разказа той в ефира на Нова тв.

„Освен телата, издирваме и лодката, тъй като тя е доказателството, която ще ни насочи към конкретния извършител на деянието“, заявиха от полицията в Русе.

Местни жители разкриха, че гранична полиция минава в този район на Дунав само 2 пъти в седмицата. Трафикантите все още се издирват.

Тепърва ще се изяснява какво се е случило тук и защо бежанците са паднали във водата. 

Официално е потвърдено, че третия удавник е част от групата, прекосявала с каналджии река Дунав. Телата на дете и млад мъж, мигранти от Ирак, бяха намерени снощи от гранична полиция във водите на река Дунав. Те са част от нелегална група, опитала се да премине с лодка реката в района на Видин, за да стигнат в Румъния, съобщава БНТ.
 
По-късно следобед днес беше открито още едно тяло на мъж, на около 40 километра от мястото на инцидента.
 
Лодката с десетимата мигранти се обръща в река Дунав малко преди полунощ на 8 септември. Трагедията се разиграва в района на остров Добрина, който се намира между град Лом и село Арчар. 

Точно в този участък на река Дунав работата по издирването на нелегално преминаващи е изключително затруднена, казаха още от Гранична полиция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *