Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Арменски хляб

Необходими Съставки

    мая – 1 опаковка суха
    вода – 1 1/2 ч.ч. топла
    сол – 1 ч.л.
    брашно – 2 ч.ч.
    брашно – 2 ч.ч.пълнозърнесто
    сусам – печен
    олио

Приготвяне

Разтворете маята във водата, добавете солта. Замесете твърдо тесто от двата вида брашно и маята – да стане еластично. Сложете го в намазнена купа и го намажете с олио.

Покрийте с капак и оставете да втасва. Разделете го на 8 части и ги разточете на тънки кори. Сложете една от корите в намазнена тавичка и поръсете със сусам.

Печете при 200 градуса 5-6 мин. Повторете същото и с останалото тесто.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *