Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Мусака от патладжани и домати

Продукти:

1 кг патладжани
сол
1 кг узрели домати
1 глава чесън
1 връзка магданоз
125 мл олио
3 с. л. галета

Приготвяне:

Патладжаните се обелват и нарязват на филии. Посоляват се и се оставят в наклонен съд, за да се oтцеди горчивият им сок около 30 минути. Магданозът се измива, след което с обеления чесън се нарязват на ситно и се смесват. Доматите се нарязват на кръгли филии. Фурната се загрява на 180 С. Дълбока тава се намаслява с 2 с. л. олио. На дъното плътно се нареждат филиите от доматите. Поръсват се с магданозената смес. Покриват се с патладжаните и се поръсват отново с магданозената смес. Това се повтаря до свършване на продуктите. Най-отгоре трябва да се сложи ред от домати и да се поръси с галета и се залива с останалото олио. Пече се около 90 минути.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *