Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Орехов чийзкейк

Продукти:

За блата

100 г обикновени бисквити

50 г орехи

50 г овесени ядки

50 г масло

100 мл. мляко

За плънката

350 г сирене крема

700 г заквасена сметана

1/2 ч.ч. мляко

2 опак. желатин

1 1/2 ч.ч. захар

За украса

3 с.л. орехи

Рецепта:

Използва се форма за сладкиши с подвижен кръг с диаметър 25 см. В нея се изсипват обикновените бисквити (100 г), орехите (50 г) и овесените ядки (50 г), които преди това се смилат с блендер. Разтопява се маслото (50 г) и се смесва с млякото (100 мл.). С течността се разбъркват бисквитите, орехите и овесените ядки, а после се натискат добре на дъното на формата, докато се образува плосък блат.

Приготвя се плънката. Първо се оставя желатинът (2 опак.) да набъбне за 5 минути във вода, а после се разтопява на водня баня без да завира. Оставя се да изстива. През това време във висока купа се разбиват с миксер на ниска степен сиренето крема (350 г), заквасената сметана (700 г), прясното мляко (1/2 ч.ч.) и захарта (1 1/2 ч.ч.). Накрая се добавя желатинът и леко се бърка с лъжица. Сместа се изсипва върху бисквитения блат.

Тортата се прибира в хладилник за няколко часа. Най-добре е да престои едно денонощие. Преди да се сервира се украсява с натрошени орехи (3 с.л.).

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *