Home-p1-970×90
Home-p1-970×90
Топ теми

Сладкиш с грозде

Необходими продукти

2 бр. яйца

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

5 г бакпулвер (1/2 пакетче)

1 ванилия

1 ч.л. канела

250 г зърна от грозде без семе

олио за намазване

захар за поръсване

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се и другите продукти (без гроздето) и се разбъркват добре, докато се получи меко тесто. Тестото се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно продълговата тавичка. Отгоре се нареждат добре измитите и подсушени плодове. Поръсва се със захар. Сладкишът се пече при температура 180 С за около 30-40 минути или докато клечка за зъби излиза свободно от сладкиша, без по нея да има полепнало тесто. Поднася се леко охладен и нарязан на квадрати.

Сладкишът може да се приготви и със сини сливи или кайсии, а ако не се разполагате с пресни плодове – със стафиди или различни видове конфитюри.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *