Този симпатяга подстригва българските футболисти, чака Бербатов да се престраши

Преди всеки мач на „Лудогорец” за визията на футболистите и по-точно техните прически се грижи Ахмед аяд Али – иракски бежанец и фризьор. Той прави косите на момчетата и за големия мач от Шампионска лига между „Лудогорец” и ПСЖ.

Машинката и ножицата сякаш са част от Ахмед, а всеки седнал на стола му си тръгва с усмивка и селфи.

Той е в България повече от 5 години. Идва като бежанец от Ирак и остава като фризьорът на повечето известни спортисти у нас.

Тимът на „Лудогорец” не излиза на терена, без да мине през неговите ръце, а на волейболния ни отбор носи късмет на Евро 2015.

Фризьорът споделя, че всеки футболист иска нещо различно, иска да се отличава от останалите. Най-суетни са Вура, Сесиньо и Анисе. Най-малко претенции има Владо Стоянов. За първи път Ахмед подстригал известен футболист у нас случайно. „Лудогорец” искали да купят футболист от Ирак, който Ахмед познавал от детство. Отишъл до Разград да се види с него, взел си и машинката, за да му направи косата преди пробите. 

Той направил прическа на своя съгражданин и един от футболистите на отбора поискал същата прическа.

„И започнах първо с Авора. Той звънна на един друг футболист – Анисе. И така… по едно време дойде при мене на Кубрат брат му – Тервел, и волейболисти много. Алексиев, Владислав Николов, Тодор Скримов, Николай Николов”, разказва иракчанинът.

Той пътува навсякъде с „Лудогорец”, за да направи прическите им преди всеки мач.

 Преди да започне да се грижи за визията на популярните ни спортисти, Ахмед имал нелек живот. Семейството му бяга от Ирак в Сирия, след това от Сирия в България. Войната, бомбите и оръжията са неща, за които не иска да си спомня.

„Имаше много бомби, самолети стреляха, хората стреляха навън. На всеки 5-10 минути има проблем някъде. Може да тръгнеш на училище или на работа и да ти се случи нещо. Това, което се случваше в Сирия, беше по-трудно да се преживее, отколкото в Ирак. Защото в Ирак проблемите не са навсякъде, има определени места. А в Сирия беше почти навсякъде”, казва Ахмед.

В салона си в „Студентски град” той подстригва само мъже, отказва на жените. Притеснява се, че ако обслужва дами, ще започне да говори като тях: „Защото нали знаете повечето фризьори, които работят с жени малко меко говорят”. хмед има и своите топ три на известни спортисти, за чиито коси иска да се погрижи – Димитър Бербатов, Григор Димитров и Лазар Ангелов. btv

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *