Свинската мас има невероятни лечебни свойства! Вижте за кои заболявания помага

Познаваме много рецепти с обезсолената свинска мас, но най-разпространените са за лечение на тежката пневмония и болезнената дископатия.

Почти всеки от нас е лекуван със свинска мас от своята баба и дори тогава да не са били доказани лечебните и сили всички са знаели за тях. Предлагаме на вашето внимание най-разпространените заболявания и рецептите със свинска мас, които ще ви помогнат да се излекувате успешно.

Силни болки в краката – причината за тези болки може да бъде ежедневното им пренатоварване, ходене с неудобни обувки и какво ли още не. Със свинската мас болката ще спре и отново ще можете да се наслаждавате на приятните разходки из природата с цялото семейство. За да направите компрес на засегнатите места ви трябват 400 грама обезсолена свинска мас. Към нея прибавяте 40 грама от синапеното брашно и бъркате. Преди да нанесете този мехлем трябва да накиснете кърпа в гореща вода и да я изцедите хубаво и да я сложите там където изпитвате болка, за да може мястото да се затопли. След затоплянето на крайните направете лек масаж на болезнените места и чак тогава нанесете от мехлема с мас и хардал. После използвайте вълнен шал, за да превържете и да направите компреса.

Ако имате схащане на крака също използвайте мас – Направете си мехлем за мазане с 100 грама обезсолена свинска мас смесена със 1 лъжица за сума морска сол, която предварително сте счукали на прах. Разбърквате съставките, които смесихте и нанасяте върху целия крам с масажиращи движения.

При дископатия се прилага следната рецепта – Трябва ви едно листо от зелка, което ще начукате, за да може да омекне. После го намазвате със супена лъжица обезсолена мас. Накрая ще поръсите с малко захар и ще превържете на болезненото място с вълнен шал.

При рани от изгаряния – взимате кисело мляко и безсолна свинска мас, смесвате едни и същи количества от продуктите и бъркате, за да се омесят. С направения мехлем намазвате раната без да правите компрес.

Туберкулоза – при това заболяване трябва да изяждате в течение на 3 месеца всяка сутрин по 1 лъжица за супа мас. Консумацията трябва да се извършва на гладно.

Простудата се лекува по следния начин – смесете в стъклен съд 2 лъжици за супа от маста с по 1 чаена лъжичка от следните продукти: сода бикарбонат и счукана на прах морска сол. После прибавете и кафяна чашка мастика, бъркайте всичко вложено добре. Когато сместа е разбита хубаво намажете цялото тяло на разболелия се.

Сваляне на високата температура – обелете 3 средно големи скилидки чесън и ги счукайте в дървено хаванче, а после ги обвийте в марля. Намажете стъпалата на болния обилно с мас и поставете марлята с обвития чесън. Превържете с бинт или парче плат, за да не се мърда направения компрес. После обуйте чорапи. Останете така 8 минути и свалете превръзката. В случай, че температурата все още е висока направете процедурата още веднъж.

Кашлица – затоплете 1 чашка от кафе с прясно мляко към което сте добавили една и половина чаена лъжичка обезсолена свинска мас. Изпивайте отварата веднъж на ден. Приемате от нея 6 дена.

Пневмония – изпържете 1 килограм коприва със свинска мас и я извадете върху хартия. Така се слага върху гърдите на болния от пневмония и се сваля след изминаването на 2 часа.

Подсичане – смесете свинска мас и нишесте с равни количества и объркайте вложените съставки. Мажете засегнатите места с мехлема.bilka.info

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *