Корнелия Нинова: ГЕРБ подготвят гигантска фалшификация на изборите

„Цецка Цачева е най-удобният за нас кандидат. За нас тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на ген. Радев. С тази кандидатура на ГЕРБ става все по-видима възможността за промяна – за президентската институция и на статуквото. От няколко години наблюдавам ГЕРБ. Струва ми се, че за пръв път ГЕРБ изглеждат слаби и в позиция, която следва БСП. От юли месец, когато ние обявихме кандидатурата си, те изчакват, правят някакви сметки. Това вероятно е някаква тактика”, коментира в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й ГЕРБ стартирали кампанията страшно унизително. Причината според нея е, че Борисов е обявил на трибуната кой от изброените имена, които се спрягаха за евентуални номинации за кандидат-президент на ГЕРБ, е с най-висок и кой с най-нисък рейтинг.

„Убедени сме, че ще спечелим тези избори. Всички тези кандидати са участвали по някакъв начин в изпълнителната или законодателната власт. Те са били част от реформите в страната. Генерал Радев е единственият различен човек – защитавал е суверенитета на България. При Цачева това никога няма да се случи. И генерала, и майките заслужават доверие”, добави Нинова.

И определи Цецка Цачева като „просто един послушен изпълнител” и попита „Бихме ли искали да имаме такъв президент?”

„Трябва ни човек с характер, с позиция, а не толкова политически зависим”, коментира още тя.

А Корнелия Нинова даде и отговор защо ГЕРБ е дала слаба кандидатура за президентския пост – „подготвяна гигантска фалшификация на изборите”.

„Ние ще вземем мерки това да се спре”, категорична бе Нинова.

А кой ще носи отговорност, ако БСП се провали на изборите?

„Ще нося отговорност, ако загубим, но това ще го обявя в нощта на изборите”, отвърна Корнелия Нинова.

„Генерал Радев и Илияна Йотова стоят добре като екип”, бе коментара на Нинова за кандидат-президентската двойка на БСП.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *