HP-p1-728×90 Refan

Пиле с топено сирене и гъби

Необходими продукти

8 бр. долни бутчета или друго пилешко месо за 4 порции

500 г пресни гъби или 2 бурканчета стерилизирани

300 г топено сирене за мазане

черен пипер, сол

3-4 с.л. олио

магданоз за поръсване по желание

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги сложете в подходяща дълбока тава. Измийте и нарежете гъбите на филийки и ги прибавете към бутчетата. Поръсете с олиото, черния пипер и малко сол (внимавайте със солта защото топеното сирене е солено) и хубаво разбъркайте. Залейте ястието с топла вода да покрие бутчетата, завийте с фолио и сложете да се пече в загрята на 200С градуса фурна.
След 30 минути извадете тавата от фурната и махнете фолиото. В купа сложете топеното сирене и разбивайте като добавяте горещ бульон от ястието да се получи гладка каша като боза. Изсипете тази каша в тавата разбъркайте хубаво и върнете ястието във фурната. Печете още 20 минути. Ястието не трябва да става гъсто – соса трябва да е редичък. При сервиране може да се поръси със ситно нарязан магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *