Започва нова битка за шефското място в РЗИ, столът на д-р Михаил Кметски се разклати

Нова битка започва за директорското място в РЗИ – Благоевград, след като в петък Министерство на здравеопазването обяви конкурс за поста. Това се случва година след уволнението на шефката на РЗИ – Благоевград д-р Лена Павлова през октомври 2015 г.

Припомняме, че тя бе свалена след 14 години управление на здравната институция, и то само година преди да се пенсионира. В директорския стол временно седна нейният заместник д-р Михаил Кметски с половинчатата подкрепа на Реформаторския блок. Тогава СДС твърдо застана зад д-р Лена Павлова, която е кадър на синята партия, но не успя да я запази, тъй като ДБГ и ДСБ бяха против оставането й.

Междувременно тя атакува в съда уволнителната заповед и очаква да бъде възстановена и обезщетена преди предстоящото й пенсиониране през декември тази година.

Битката за шефското място в РЗИ може леко да изостане от фокуса на партийните централи, тъй като, както и миналата година, са в предизборна ситуация – тогава за местна, сега за президентска власт. С тази разлика, че влиянието на ДСБ в Министерство на здравеопазването, с чиято протекция се ползва д-р Кметски, е отслабено, след като се обявиха за опозиция и се разграничиха от министъра си д-р Петър Москов. Това създава по-големи шансове за кандидатите на други партии, и най-вече от средите на управляващите от ГЕРБ.

Конкурсът ще се проведе на 3 етапа: представяне на писмена разработка на тема „Приоритети и цели при управление на РЗИ – Благоевград. Превенция и мерки за предотвратяване на корупцията“; тест и интервю.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *