Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Огретен от картофи с кашкавал

Продукти:

1 кг картофи
1 глава кромид лук
1/2 ч. л. смлян черен пипер
4 яйца
200 мл течна готварска сметана

125 мл прясно мляко
сол
подправки (по желание)
1/2 ч. л. чубрица или сух босилек(копър)
350 г настърган кашкавал

Приготвяне:

Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на пръчици. Смесват се със ситно нарязан лук и настърганият кашкавал. Яйцата се разбиват със сметаната и млякото. Прибавят се босилекът, подправките на вкус. Картофите се подреждат в намаслена тава за печене. Заливат се със сметановата смес и се разбъркват. Фурната се загрява предварително на 200 С. 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *