50 педагози от Благоевград празнуваха в аванс Международния ден на учителя

50 педагози, членове на СБУ, отпразнуваха в аванс Международния ден на учителя /сн. 1, 2/. И тъй като празникът, който се отбелязва на 5 октомври, съвпада с Деня на освобождението на Горна Джумая и е обявен за почивен за работещите във всички общински структури, преподавателите се събраха завчера в заведение в центъра на Благоевград.

Председателят на Съюза на българските учители – Благоевград Бонка Ичкова пожела на колегите си търпение, за да се справят с предизвикателствата на професията, и отличи пенсионирали се ръководители на синдикалната организация /сн. 6/. С книгата „Един живот като учител и не само” на Калоян Шишков, бивш преподавател по философия в СУ- Сатовча, бяха наградени Райяна Трайкова от МУЦТПО, Стефан Михалков – МПГ, Юлия Давчева – ДГ „Първи юни“, и Татяна Глушкова – ІІ ОУ. Музикален поздрав към присъстващите отправиха гимназисти от паралелката с профил „Изкуства“ на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград /сн. 3/.

Сред официалните гости бяха председателят на благоевградската организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, директорът на VІІІ СУ Сергей Биров, директорът на ІІ ОУ и член на националното ръководство на СРСНПБ Христо Манчев /сн. 4/, учителят по физика в ПМГ и председател на благоевградския синдикат „Образование към КТ Подкрепа“ Ирина Андонова, началникът на отдел „Образование“ в община Благоевград Симона Митова /сн. 5/.

Учителите посрещнаха с аплодисменти новината, че благодарение на съвместните усилия на работодатели и синдикати колегите им от Междуучилищния център, който в е продцедура по закриване, вече са започнали работа в различни благоевградски училища.

Педагозите коментираха помежду си професионални въпроси, като естествено най-обсъждан бе новият Закон за предучилищното и училищно образование. Бе засегната и темата за предстоящото обучение на учители, членове на СБУ, в Мелник и очакващите се да започнат на 10 октомври преговори по подписването на колективен трудов договор на общинско ниво.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *