Д-р Пламен Соколов не успя да влезе в кабинета на завеждащ ортопедично отделение

Общинският съветник д-р Пламен Соколов не успя вчера да встъпи на поста завеждащ ортопедично отделение в общинската болница в Дупница. Вчера той трябваше да получи заповедта си за назначение, но управителят Росен Тимчев е в отпуск по болест от понеделник до четвъртък, той е на профилактични прегледи в София.

Както вестник „Струма“ писа, общинският съветник от „Движение 21“ в ОбС Пл Соколов не се яви на първия кръг на конкурса за зав. отделение поради заболяване, но беше допуснат за участие във втори кръг. Преди няколко дни комисията изслуша д-р Пл. Соколов, който беше единствен кандидат за поста, и го одобри за началник на ортопедията в общинската болница. Вчера изтече договорът на завеждащия отделението д-р Ванцети Владимиров и същия ден д-р Пл. Соколов трябваше да получи заповед за назначение, но заради излизането на управителя Росен Тимчев в отпуск по болест това се отлага.

От днес започва проверка на РЗОК – Кюстендил в болницата в Дупница по клиничните пътеки за месеците юни и юли тази година. Както вестник „Струма“ писа, общинската болница бе отрязана с 18 000 лв. от парите, заработени по клинични пътеки в хирургичното отделение, поради чиновническа небрежност. Два месеца шефът на хирургия доц. Недин не е бил записан, че работи и като лекуващ лекар. Така отделението губи 18 хил. лв., въпреки че те са изработени, тъй като през това време д-р Недин е лекувал пациенти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *