HP-p1-728×90 Refan

Паста с бекон и грах

Продукти:

10 резена бекон
шепа прясна мента
150 г настърган Пармезан
сол
смлян черен пипер
1-2 с. л. зехтин
бучка краве масло
400 г мини паста по избор 
300 г замразен грах
3 с. л. готварска сметана
1/2 лимон


Приготвяне:

Пастата се сварява според инструкцията на опаковката. В голям тиган се загряват двете мазнини. Прибавя се нарязаният на дребно бекон. Поръсва се с смлян черен пипер и се пържи до златист цвят. Добавя се замразеният грах и се готви 5-6 минути. Накрая се прибавя сметаната и ситно нарязаните листа мента. Сварената паста се отцежда, като се запазват няколко лъжици от течността. Изсипва се в тигана и всичко се разбърква (ако е прекалено гъсто се добавя течността от варенето на пастата). Полива се със сока от половин лимон. Когато пастата започне да бълбука, тиганът се оттегля от котлона. Мини пастата с бекон и грах в чинии се разпределя по чинии и отгоре се поръсва с Пармезан.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *