Още издирват изчезнало преди 25 години дете на гръцки остров

Разследващи от Йоркширската полиция са се натъкнали на над 60 предмета свързани с изчезването на 21-месечно дете преди 25 години и подновяват издирването, пише „Мирър“. 

Бен Нийдъм изчезва на 24 юли 1991 г. от фермата на баба си и дядо си на гръцкия остров Кос, малко преди да навърши две години. Има десетки теории за това какво се е случило. Разследващите смятат, че момчето е било смазано от копач, чийто шофьор е прикрил инцидента. Родителите му не са на същото мнение. За тях детето е отвлечено. Според други теории, Бен е отвлечен от италианско циганско семейство, групировка за трафик на хора или педофилска мрежа. Подавани са сигнали из цял свят, че детето е засечено, но досега нито един не се е оказал верен.

Интерпол също обявява 21-месечното момченце за издирване. През 2015 г. се появява слух, че Бен може би е отвлечен с плавателен съд от грък на име Никос, който променя името на момчето на Андреас. Единственото доказателство, с което полицията разполага, е снимка на смокиново дърво, направена няколко дни след изчезването на Бен. Отивайки на предполагаемото местопрестъпление за полицията става ясно, че смокинята е била посадена 10 дни след като детето изчезва.

Полицията се фокусира на намерено през 2012 г. парче от сандалите, за които се предполага, че Бен е носил преди да изчезне. Резултатите не са положителни, парчето е стояло 25 години в почвата. След като разследващите го подлагат на ДНК тест, той се оказва отрицателен.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *