Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Мъфини с ябълка и стафиди

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г масло
185 г. захар (300 мл)
4 яйца
250 г брашно (400 мл)
2 с.л.бакпулвер
кората на 1 портокал
1 ябълка
50 г стафиди
1 с.л. брашно

Глазура:
300 мл пудра захар
300 мл вода
шарени или шоколадови пръчици за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркват се маслото и захарта. Разбиват се яйцата и се добавят към сместа. Пресяваме брашното, смесваме го с бакпулвера и го добавяме. Настъргваме кората на портокала в тестото (на фината част на рендето). Обелваме и настъргваме ябълката. Смесваме стафидите с 1 с.л. брашно (за да не паднат на дъното при печенето). Омесваме добре всичко. Слагаме по 1 с.л. с връх от сместа в хартиена формичка. Нареждаме напълнените формички в тава и печем 10-15 минути при 200 градуса.

За глазурата пресяваме пудрата захар и добавяме водата като бъркаме, докато се получи смес като гъст мед. Украсяваме мъфините с глазурата и отгоре поръсваме шарени или шоколадови пръчици.

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *