Home-p1-970×90
Home-p1-970×90
Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Кюфтета с ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г кайма 
1 ч ч сварен ориз
1 глава лук 
1 яйце
щипка кимион
черен пипер
магданоз
чубрица 

за овалване:

брашно
2 разбити яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Каймата се омесва с нарязан ситно лук, сварения ориз, яйцето и подправките. Оставя се в хладилника за 20-30 минути. С мокри ръце се оформят кюфтета. Първо се овалват в брашно, после в двете разбити яйца. Пържим в тиган с два пръста загрято олио от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. Поднасяме със зелена салата. Много вкусни с чаша бира за разкош !

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *