Ефективни наказания за телефонни измамници, тормозили Разложко

Вчера, 10.10.2016 г., съдът одобри споразумения, сключени между Районна прокуратура – Разлог и защитата на обвиняемите Димитър Атанасов, Марин Илиев и Димитър Петров за извършено от тях престъпление по чл. 209, ал. 1 НК, вр. с чл. 20, ал. 2 вр. с чл. 26, ал. 1 НК.

В периода от 26.03.2016 г. до 27.03.2016 г. обвиняемите, с цел да набавят за себе си имотна облага чрез телефонна измама, причинили вреди на трима души в общ размерот четири хиляди лева. За по-голяма убедителност при възбуждането и поддържането на заблуждение те изтъквали пред доверчивите хора различни доводи. В един от случаите Илиев се представил за зет, който се нуждае от парични средства за заплащане на капаро от хиляда лева за закупени радиатори. При друг случай, че се обажда братовчедс молба за хиляда лева за освобождаване на задържани на митницата радиатори. На следващия ден от третата жертва на измамниците била поискана сума от две хиляди лева „за капаро за доставка на радиатори“, като гласът по телефона се представил за „познат от Македония“.

Тримата измамници от гр. Ветово се признали за виновни и изцяло възстановили причинените имуществени вреди. Съдът одобри постигнатото между страните съгласие относно наказанието „лишаване от свобода“ за срок от по тринадесет месеца при първоначален „строг“ режим за изтърпяване на Д. Атанасов и М. Илиев. Д. Петров получи дванадесет месеца затвор, към което се добавя и предходно наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ за престъпление от общ характер.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *