Гимназистите от паралелка „Туризъм” в двете гимназии в Сандански ще карат платен стаж в хотели и ресторанти

Учениците от паралелка „Туризъм” в гимназия „Яне Сандански” и Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” да провеждат платен стаж в хотели, ресторанти и заведения в Сандански. Предложението е на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и туроператори в Сандански с председател Иван Терзиев и е подкрепено от директорите на двете гимназии в града.

Иван Терзиев, който е и управител на 5-звездния парк-хотел „Пирин“ в Сандански, поясни, че е проведена среща с шефове на хотелските комплекси и собственици на ресторанти и заведения за хранене с директорите на гимназиите и те са дали съгласие да приемат на платен стаж гимназистите.

Основната цел на тази иновация е учениците, обучаващи се в тези паралелки, не само на теория, но и на практика да придобият реална представа за специалността, която изучават, и в бъдеще да я прилагат. Така  като завършат средното си образование, те да останат в Сандански и да работят по специалността си, а не да емигрират в други краища на страната ни или в чужбина. 

Очаква се до дни да стане известен точният брой на учениците, обучаващи се в професия „Туризъм”, и в кой хотел или ресторант предпочитат да провеждат платения си стаж, каза Ив. Терзиев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *