Home-p1-970×90

Емпанадас

продукти

1.50 с.л.зехтин

1 гл.лук кромид стар

2 ск.чесън стар

340 гр.телешко месо

1 бр.домати

1/2 с.л.захар

1/2 с.л.чили сос

1 к.л.сол хималайска

1 щипкачерен пипер млян

3 с.л.праз лук

115 гр.гауда сирене

450 гр.тесто

Начин на приготвяне

В среден съд загрейте на котлона зехтина и лука. Гответе за около 3 минути, докато лука омекне. Добавете и чесъна и продължете готвенето за още около минута.

Добавете месото и гответе, докато покафенее. Разбърквайте периодично.

Сложете домата, захарта и доматената паста. Гответе, докато доматите се хомогенизират със соса, разбърквайки периодично.

Овкусете със сол и пипер. Махнете от котлона, разбъркайте с праза и оставете настрана да изстинат.

Вземете малка част от тестото, оформете кръгчета и във всяко сложете от сместа в единия край. Сложете отгоре парченце сирене. Загънете другия и стиснете с вилица по края, за да не изпадне плънката. 

Изпържете в гореща мазнина.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *