Започнаха разпити на свидетелите по нашумялото дело за убийството на Н. Радев-Отвертката, Владимира, заради която се стигна до трагедията, ще дава показания при закрити врати

Окръжен съд – Кюстендил с председател съдия Мирослав Начев започна разпита на свидетелите по нашумялото дело за убийството на дупничанина Николай Радев-Отвертката след две поредни отлагания, заради заболявания на адвокат Марин Марковски и операция на единия от подсъдимите – д-р Николай Карастоянов.

За началото на заседанието се явиха и тримата подсъдими – Владимир, Николай и Иван Карастоянови, както и дъщерята Владимира, която е една от свидетелите по делото, която съдът трябва да разпита. Девойката, заради която се стигна до инцидента, ще бъде разпитана при закрити врати по искане на защитата, тъй като по време на свидетелските й показания щели да бъдат изнесени факти от интимния й живот.

За разлика от другите заседания в съда в Кюстендил имаше много малко от приятелите на Отвертката, които преди препълваха залата. За заседанието не се явиха експертите по делото. Съдът започна с разпитите на приятелите на Радев, които разказаха за него и живота му. Още в началото на заседанието по искане на прокурор Бойко Калфин обаче най-интересните свидетелски показания на тримата, които са били в нощта на инцидента заедно с Отвертката в заведението „Колата”, бяха отложени за по-късно, тъй като обвинението настоя те да бъдат разпитани в едно заседание с експертите, за да могат показанията им да бъдат проверявани и съпоставяни с експертните заключения.

Искането на прокуратурата беше коментирано пред медии от адвокат Красимир Аврамов, който е особен представител на съпругата на Отвертката – Милена. Тя не бе в залата, тъй като е родила съвсем наскоро и си гледа бебето в момента.

”Възможно е от този разпит на свидетелите да възникнат въпроси към вещите лица и обратно от експертите към свидетелите. Дали ще се наложи повторен разпит и дали ще има въпроси, свързани със съдебния протокол, ще прецени съдът”, каза адвокат Аврамов. Според него, ако е имало опити да се протака делото, то това не би могло да стане, защото съдът си върши добре работата, за което говорят осигурените за разпит свидетели и явяването на адвокатите. От 19 призовани за разпит свидетели четирима не се явиха по обективни причини.

На следващото съдебно заседание ще продължат разпитите на свидетели, които около 40. Тогава се предвижда и изслушване на вещите лица по делото.

Обвиняеми по делото са известните дупничани Николай, Иван и Владимир Карастоянови. Те са изправени на подсъдимата скамейка, за да отговарят за убийството на Николай Радев-Отвертката. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *