Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Картофено пюре с песто и Пармезан

Продукти:

1 кг картофи
200 мл прясно мляко
3-4 с. л. зехтин
1-2 с. л. песто от босилек
настърган Пармезан
смлян черен пипер
сол

Приготвяне:

Картофите се измиват и се обелват. В голяма тенджера се поставят картофите и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Водата се подсолява и тенджерата се похлупва с капак. Кипват се и се вари около 20-25 минути или докато картофите омекнат. Отцеждат се от водата и се пасират, докато са топли с преса за картофи. В малка тенджера се загрява млякото заедно със зехтин (или се загрява в микровълнова фурна). Прибавя се към картофеното пюре заедно с пестото и с помощта на дървена бъркалка се разбива до получаване на въздушно пюре. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. За да бъде по ароматно към картофеното пюре с песто се прибавя настърган Пармезан.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *