Противно на схващането – бащите с ниски доходи са супер, вижте защо

Не е нужно мъжът да има високи доходи, за да е добър баща, осигуряващ материални облаги за децата си. Точно обратното…Бащите с ниски доходи не лентяйстват, а се съсредоточават върху прекарването на повече време с децата си, съобщи агенция ЮПИ.

Учени от факултета по Социални дейности към Университета в Бъфало интервюирали родители с ниски доходи в периода 1996 – 2011 г.

Деветдесет и четири процента от майките смятали, че бащите са изключително ангажирани с децата си и се стремят да прекарват повече време с тях, съобщи Vesti.bg.

Един от авторите на проучването, Робърт Кийф, отбелязва, че в САЩ основният параметър, по който се преценява степента на грижа на един баща, е финансовата подкрепа.

„Не е честно да обвързваме до такава степен бащинството с икономиката, при положение, че някои мъже с ниски доходи се стараят изключително много да бъдат добри бащи“, твърди Кийф.

„Много бащи се опитват да осигурят децата си, като работят на 3 или 4 места, отиват на военни мисии или да стажуват някъде с надеждата да ги наемат на пълен работен ден.

Всичко това обаче поставя доста сериозни ограничения на времето, което тези бащи могат да прекарат с децата си“, допълни професорът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *