Пет безценни съвета как да пазарувате онлайн и да пестите пари

В наши дни можете да избегнете омразното обикаляне по магазините и тълпите, като пазарувате в комфорта на дома си, сърфирайки онлайн. Има обаче една уловка – пазарувайки по този начин, е възможно да му изпуснете края… т.е. да похарчите повече пари от планираното. Затова предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да удържите контрола върху финансите:

1. Използвайте промо кодове

Абонирайте се за бюлетините на своите любими магазини. Понякога те изпращат промо кодове, с които правят отстъпки на своите лоялни клиенти. Можете също така да чакате периодите със специални отстъпки.

2. Таймингът е всичко

Онлайн продавачите определят цените според това кога клиентите се ориентират към покупка. Затова можете да планирате своите бъдещи покупки, точно когато цените се понижават. Според Time, понеделникът е най-удачният ден за закупуване на електроника – например компютри, камери, телевизори и т.н. В сряда пък е ден за пазаруване на бижута. Съботата – за книги.

3. Дръжте под око сезонните намаления

Много онлайн магазини предлагат намалени цени на своите сезонни стоки. Например можете да си купите бански през зимата, а зимно палто – през лятото.

4. Оставете продуктите в кошницата си

Някои продавачи се паникьосват, когато слагате продукти в кошницата, а след това минават дни, а вие така и така не пристъпвате към закупуване на стоките. Използвайте този подход, за да провокирате намаление. Уверете се предварително, че сте се регистрирали в сайта. В противен случай продавачът няма да забележи продуктите, които сте сложили в кошницата.

5. Възползвайте се от магазините, които връщат част от парите

Вярно е, някои магазини имат политика, според която връщат част от похарчените от вас пари. С тях можете да закупите още нещо. Понякога тази стимулираща система е под формата на виртуални пари или точки.profit.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *