Психар с камера преследва ученички

Психар преследва ученички с фотоапарат из столичните улици от повече от две години. За това алармират десетки опарени момичета, съобщава „Телеграф”.
Последният случай е от петък, когато фотографът издебва Диана и нейна приятелка на спирка на градския транспорт. „Приятелката ми беше видяла, че е пътувал с нас, слезе с нас и продължи да ходи на разстояние зад нас. Когато видях кой е, веднага го познах”, започва разказа си Диана. „Той е луд психопат! В момента, в който го забелязахме, ни заобиколи и ни снима в лице, а след това си тръгна. Когато го помолих да изтрие снимката, ми се разкрещя, че няма да изтрие нищо”, обяснява момичето.
 
Двете девойки молят мъж в близост да им помогне, така че фотографът да изтрие снимката от апарата си, но не получават помощ. Диана тръгва към фотоапарата с цел да го вземе и да изтрие снимката, но получава силен удар по ръката, от който има синин. След това получава силен шамар по бузата.
 
Среща
Оказва се, че това съвсем не е първата й среща с момчето, за което след инцидента разбира, че е на 24 години и се казва Максимилиан. Първия път, когато го среща, е преди около 3 години в метрото, когато става свидетел на подобна случка като нейната.
 
„След това дълго време обикаляше около 134-то СОУ и притесняваше момичетата от всички класове. Бяхме разлепили снимката му из цялото училище, за да се знае, че е опасен. Една съученичка подаде жалба в полицията, след като задържаха за два дни, но след това го пуснаха и му върнаха камерата”, споделя възмутено Диана. След като получава няколко шамара, момичето пуска статус в социалната мрежа, за да разпространи мълвата за опасния фотограф.
 
Лавина
Така се свързва с лавина от момичета, пострадали от Максимилиан. „На повечето им се е случило същото – преследвал ги е и ги е снимал без позволение и много настоятелно. Никой обаче не ми е писал да е имало друга ситуация с такава агресия, тъй като в повечето случаи е имало наблизо мъже, които са помагали на жертвите”, обяснява Диана.
 
„Пълен психопат. Мен ме е чакал пред нас и само ходеше след мен и ме снимаше”, възкликва друга жертва. Негова колежка пък разказва, че се е принудила да го удари с ключовете си, за да избяга от него. „В началото това преследване и снимане започва на шега. Беше си напълно наред…”, коментират тъжно бившите му колеги фотографи. Мъжът е засичан най-често в района на метростанция „Опълченска”, около 134-то СОУ „Димчо Дебелянов”, и край мола на бул. Ситняково. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *