Ето как да откриете какво Google знае за вас

От Google стават много по-отворени за данните, които събират за своите посетители – данните от април тази година, които 89,4% от световните потребители на интернет са търсили в своята търсачка. Със стартирането на новата си джаджа My Activity (моята активност) се предоставя на хората с цялостна история на почти всяко търсене, уебсайт, който са посещавали и др., с които са се занимавали онлайн през техните услуги.
Независимо дали използвате YouTube, Chrome, Safari, Firefox или друг браузър или инструмент за търсене чрез Google, вие ще можете да проследите вашата онлайн активност в рамките на виртуална индивидуалистична библиография, всяка от които може да бъде изтрита по желание.
Google събира тази информация по редица причини, но най-очевидната е предоставянето на персонализирани реклами за вас, докато сърфирате в интернет. Далеч от просто показване на реклами, съобразени с индивидуалните потребители на сайтовете на Google, този софтуер също изпраща реклами, насочени към конкретни потребители до сайтове на трети лица, обслужвани от Google. Според Guardian, има над 2 милиона от тези сайтове в интернет, пише framar.
My Activity (Моята активност) ви позволява да изберете дали искате да бъдете подложени на този вид механизъм за целева реклама. Важно е, че за разлика от повечето други онлайн компании, тази услуга трябва да бъде избрана и вие можете да се откажете от нея. Ако не изберете ръчно активирането на тази поведенческа информационна система, вие няма да получавате насочени реклами.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *