Непрежаленият от благоевградските ултраси Н. Шенсой тръгна към Европа с македонско дерби, не се церемони с ексорлето Д. Илиев и бившия марекчанин М. Василев

Непрежаленият от част от ултрасите на орлетата Наджи Шенсой тръгна към Европа с македонско дерби. В дебюта на косоваря начело на „Пелистер“ /Битоля/ новият му отбор в елита на западната ни съседка спечели с 2:0 битката за Пелагония срещу съседите от „Победа“ /Прилеп/ пред 2500 екзалтирани свои фенове. Бившият пирински наставник заложи в титулярния състав на тримата българи, но набързо смени ексорлето Димитър Илиев още в 33-та мин. с Антонио Буйчевски, който впоследствие се оказа златният му жокер. На почивката от съблекалнята не излезе и познатият от изявите си в „Марек“ Милен Василев, така на терена остана само Мартин Ковачев, който в началото на второто полувреме стреля опасно с глава, но вратарят Марчевски се разтегна и направи виртуозно спасяване. Резервата Буйчевски вдигна трибуните на крака след час игра с добавка след изстрел на Ферейра Кардосо Лукас и притича първо да поздрави край тъча Н. Шенсой. Бразилският му съотборник заби втория пирон дълбоко в добавеното време, узаконявайки превъзходството на домакините, които близо 70 минути играха с човек повече след ранното изгонване за втори жълт картон на Валентин Колевски.

Наясно бях, че успехът в този мач означава много за привържениците. На победата ни не бива да й се гледат зъбите, в типичния си стил коментира старшията на битолчани. Приех присърце поставената ми задача от ръководството да класирам отбора в Лига Европа. Не го ли направя, разделяме се като приятели, допълни специалистът от Призрен.

Следващите две най-скорошни изпитания за него и подопечните му са реваншът за купата на страната срещу „Ренова“ и шампионатното гостуване в неделя на предпоследния в таблицата „Брегалница“ /Щип/. Битолчани са четвърти в подреждането с 15 точки, само на една от преследваната цел. На лелеяната трета позиция е скопският „Работнички“, лидер е местният гранд „Вардар“ с 22 т., следван от „Шкендия“ с 20 т.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *