Home-p1-970×90

Бутер банички с кайма и сирене

Продукти:

400 грама фини точени кори
500 грама смляно месо от телешка плешка
200 грама краве сирене
3 броя яйца
2 скилидки чесън
1 брой зелена чушка
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
1 стрък мащерка
2 с.л. зехтин (+ за мазане)
1 с.л. доматен концентрат
1/4 ч.л. кимион
сол на вкус
черен пипер на вкус

Приготвяне:

Лукът и чесънът се наситняват. Чушката се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещения зехтин. Прибавя се каймата и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се получат златистокафяви трохи и течността, която пуска месото, се изпари. Овкусява се с доматения концентрат и наситнената мащерка. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от огъня. Подправя се с кимион, сол и черен пипер и се оставя да се охлади. Тогава се прибавят накълцаният магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и се разбърква добре. Корите се режат на ленти и краищата им се намазват с разбито с малко вода яйце. Върху всяка лента се слага от плънката и се завиват триъгълни банички. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *