Бандити изнасилиха брутално ученичка и я набучиха на кол

Бруталното убийство на 16-годишна ученичка, за която се смята, че преди това е била изнасилена и набучена на кол от наркодилъри, предизвика невиждано възмущение в Аржентина. По този повод тази вечер се подготвя стачка на жените.

Обществеността в Аржентина бе потресена от историята на Лусия Перес, гимназист от курортния град Мар дел Плата. Момичето почина на 8 октомври в болница. То било закарана там от двама мъже, които твърдeли, че е взела свръхдоза. След като момичето било прегледано, се установяват следи от сексуално насилие и буквално набучване на кол, което е предизвикало разрив на сърцето. Прокурорът по делото призна, че не е виждал по-ужасяващо нещо през кариерата си.

Убийството е поредният инцидент с насилие срещу жени в Аржентина. През последната година се проведоха няколко шествия срещу бруталното отношение към жените.

През юни миналата година избухнаха национални протести след като учителка в детска градина, разделена със съпруга си, беше заклана от него пред децата. 14-годишно момиче пък беше пребито до смърт от приятеля си, защото забременяло, а трета жена беше многократно намушкана с нож от бившия си приятел в кафене в Буенос Айрес.

По време на последния протест 50 групи на активисти призоваха жените в цялата страна до излязат от 14 часа по Гринуич, облечени в черно. Организаторът на протеста Сабрина Картабия каза, че целта на „стачката“ е не само протест след убийството на Перес, но и срещу разбирането в страната, според което жените стоят по-ниско от мъжете.

„В атмосфера на социална несигурност, с деца, за които трябва да се грижат и без възможност за икономическа автономност, е много по-трудно да се преодолее домашното насилие“, подчертава Картабия, предава Канал 3.

По отношение на убитата Перес, тя се запознала с нападателите си в деня преди престъплението, когато с приятелка си купили от тях марихуана, информира прокуратурата. Двамата мъже – на 23 и 41 години, продавали наркотици край училището, са известни на властите и вече са осъждани. По данни на прокуратурата, наркодилърите принудили Перес да поеме голяма доза кокаин, за да я приведат в безпомощно състояние и след това я изнасилили.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *